Kadarkút városszennyvízcsatornázása és szennyvíztisztítása

Friss hírek

2014. július 9, Szerda Sikeres féléves próbaüzemet és műszaki átadás-átvételt követően üzemszerűen működik az új szennyvíztisztító-telep Kadarkúton. A 867 ingatlant befogadó csatornarendszer és a korszerű létesítmény teljessé tette a városi infrastruktúrát, amely egészségesebb környezetet biztosít a lakóknak és új lehetőséget kínál a vállalkozásoknak.

Kapcsolat

Kadarkút Város Önkormányzata

7530 Kadarkút, Petőfi S. u. 2.
Telefon: +36-82/581-003
+36-82/581-030
E-mail: hivatal@kadarkutph.hu
A város honlapja

Víziközmű társulat

A lakossági hozzájárulás fizetése

A Kadarkúti Szennyvízcsatorna Építő Víziközmű Társulat a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet helyi kirendeltségén nyitott számlát. A számlavezetéssel kapcsolatos feladatokat a továbbiakban az OTP Bank Nyrt. helyett a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet látja el.

 A víziközmű érdekeltségi hozzájárulást a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 67100066-10036664 számú számlára kell megfizetni.

A Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet Kadarkúti Kirendeltségén (Kadarkút, Hősök tere 3.) készpénzben, illetve banki átutalással történő fizetéssel van mód a hozzájárulás összegének a megfizetésére. A helyi lakosság részére készpénz-átutalási megbízással (sárga csekken), illetve a hivatal házipénztárába történő befizetésre a továbbiakban nem lesz lehetőség.

A vidéki ingatlantulajdonosok/érdekeltek részére azonban továbbra is biztosított a banki átutalás mellett a készpénz-átutalási megbízással történő fizetés.

Csekk igénylésre a VKT címén a 9. számú irodában, illetve telefonon a 82/581-003 telefonszámon van lehetőség.

A Kadarkúti Szennyvízcsatorna Építő Víziközmű Társulat létrejötte

A projekt költségvetése összesen nettó 986.429.255 forint, ehhez az unió 837.435.035 forintos támogatást ad. A beruházáshoz a lakosság anyagi hozzájárulása is szükséges, ezért 2011-ben megalakult a víziközmű társulat, amely a lakosok befizetett pénzét kezeli.

A 200 ezer forintos érdekeltségi hozzájárulást három módon lehet rendezni: egy összegben, lakástakarék-pénztári szerződéssel, illetve részletfizetéssel. A városlakók közül 197-en választották az egy összegű befizetést, 171 ingatlantulajdonos pedig LTP szerződéssel rendelkezik. A beruházás finanszírozásához szükséges lakossági önerő megelőlegezésére a társulat jelentős összegű hitelt vett fel.

Kadarkút Város Önkormányzata projektgazda a beruházás megvalósításához partnerként vonja be a megalakított Kadarkúti Szennyvízcsatorna Építő Víziközmű Társulatot, mely szervezet projektben betöltött szerepe a lakossági közműfejlesztési hozzájárulások összegyűjtése, ezen keresztül a beruházás megvalósításához szükséges önerő biztosítása. Kadarkúti Szennyvízcsatorna Építő Víziközmű Társulat 2011. március 22-én alakult, alapszabályát 2011. április 28-án megtartott közgyűlésen fogadták el.

A Víziközmű Társulat a beruházás finanszírozásához szükséges lakossági önerő megelőlegezésére 98 millió forint összegű hitelt vett fel a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezettől.  A projekt finanszírozásához ennek révén megvan a fedezet, ám nagyon fontos, hogy mindenki pontosan befizesse a rá eső az érdekeltségi hozzájárulást, ugyanis a hitelt vissza kell fizetni.

A megválasztott tisztségviselők: Karsai József IB elnök, Benke József IB elnökhelyettes.

A projektgazdák mindenkitől azt kérik, hogy a Nagybajomi Takarékszövetkezet Kadarkúti Kirendeltségében teljesítse az érdekeltségi hozzájárulás befizetését.

Utolsó frissítés: 2013-11-14