Kadarkút városszennyvízcsatornázása és szennyvíztisztítása

Kapcsolat

Kadarkút Város Önkormányzata

7530 Kadarkút, Petőfi S. u. 2.
Telefon: +36-82/581-003
+36-82/581-030
E-mail: hivatal@kadarkutph.hu
A város honlapja

Gyakori kérdésekA projektről

Miért jó nekem a csatorna?

A szennyvíz csatornahálózat segítségével megoldódik a lakosok környezetvédelmi problémája is. Megszűnik a kellemetlen szag a rendszer beüzemelésével. Csökken a talajszennyezés veszélye, a talajvíz és a talaj tisztaságának megóvása egészségesebb életfeltételeket jelent.

Jelenleg a településeken az elavult házi emésztőkben a szennyvíz jó része elszivárog a talajba, vagy bekerül a közeli patakba. A problémát azért nem érzékeljük közvetlenül, mert nem ugyanazt a vízkészletet használjuk fel, hiszen a tisztított víz folyik a csapból, amikor megnyitjuk. Kötelességünk ezért hozzájárulni ennek megóvásához, ehhez pedig elkerülhetetlen saját szennyvizünk kezelése.

Mi ez a beruházás, miért most kell meglépni?

A korszerű szennyvízhálózat kialakítása egy költséges beruházás, ami a helyi lakosság feladata. Megvalósulását az Európai Unió 2015-ig írja elő. Most uniós támogatással meg lehet valósítani a fontos beruházást.

■ Mikor kezdődik az építkezés és mikor lesz vége?

A kivitelező közbeszerzés útján történő kiválasztása után rövidesen elindul az építkezés. A projekt 2014. december 31-én ér hivatalosan véget, de a lakossági rácsatlakozások és a rendszer üzember helyezése már jóval ezelőtt megtörténik.

Utolsó frissítés: 2013-11-14