Kadarkút városszennyvízcsatornázása és szennyvíztisztítása

Kapcsolat

Kadarkút Város Önkormányzata

7530 Kadarkút, Petőfi S. u. 2.
Telefon: +36-82/581-003
+36-82/581-030
E-mail: hivatal@kadarkutph.hu
A város honlapja

AktuálisHírek

Végéhez közeledik a kadarkúti nagyberuházás

2014. május 27, Kedd
Megfelelően működik a kadarkúti csatornahálózat és a szennyvíztelep. Az elkövetkező egy hónapban még sok lakos csatlakozik majd az új hálózatra.

Mint Plávics Lajos, a kadarkúti szennyvíztelep építésvezetője elmondta: a létesítmény teljesíti az elvárásokat, azaz a tervezett módon működik. Mindössze apróbb beállítások és javítások vannak hátra, ám ezek a napi működést egyáltalán nem befolyásolják. 

Egyre növekszik a szennyvíztelepre beérkező szennyvíz mennyisége is, ugyanis egyre több lakos köt rá az új rendszerre.

- Jelenleg 450 rákötésünk van, de ebben a hónapban elérjük a félezret - mondta Karsai József polgármester. - Összesen 725 bekötést vállaltunk, a próbaüzem utolsó hónapjában minden bizonnyal meg fog nőni a bekötések aránya, hiszen addig az időpontig lehet térítésmentesen szakfelügyeletet kérni a DRV-től. A próbüzem után következik majd a műszaki átadás folyamata.

Mint Karsai József elmondta: lassan véget ér a város történetének legfontosabb környezetvédelmi beruházása. A város polgármestere hagsúlyozta: külön örvendetes, hogy mindössze kisebb zökkenőkkel készült el. Az ütemezéssel és az elkészült munka minőségével is elégedettek lehetnek az itt élők.

Karsai József hozzátette: a műszaki átadást követően a víziközmű a DRV-hez kerül üzemeltetésre. A szennyvíztelephez vezető, Hencse területén lévő bekötőút pedig a város önkormányzata tartja majd üzemben.

Utolsó frissítés: 2014-05-31